Ga naar hoofdinhoud

(In)stabiliteit

Wanneer een schouder verminderd stabiel is

Een veelvoorkomende schouderklacht

Voor stabiliteit is de schouder afhankelijk van een goede spierfunctie

Wanneer een schouder verminderd stabiel is, kan fysiotherapie helpen om sterkere schouderspieren te ontwikkelen en zo de stabiliteit te verbeteren.

Verminderde stabiliteit zonder trauma

En hoe kun je dit behandelen?

Een schouder is van nature een beweeglijk gewricht, wat ons veel functie geeft in het dagelijks leven. Voor stabiliteit is de schouder afhankelijk van een goede spierfunctie. Sommige mensen hebben een erg soepele schouder (hypermobiliteit), vaak gepaard gaand met hypermobiliteit in andere gewricht. Zij kunnen een minder stabiele schouder hebben, waarbij een conservatieve fysiotherapeutische behandeling door een schouderfysiotherapeut altijd de eerste keus van behandelen is.

Zoek een therapeut

Instabiliteit na trauma met luxatie

Door verschillende oorzaken kan de schouder uit de kom gaan (luxatie)

Afhankelijk van het letsel wordt er eerst onderzocht of er met fysiotherapie weer voldoende stabiliteit gewonnen kan worden. Helaas luxeert een schouder soms toch opnieuw. De orthopeed onderzoekt dan samen met je of hiervoor een verklaring te vinden is en bespreekt met jou of een operatie mogelijk is. Na een stabiliserende schouderoperatie vindt altijd een revalidatietraject met een schouderfysiotherapeut plaats. 

Zoek een therapeut

Wil je meer informatie of een afspraak maken?

Wil je meer weten over de behandelingen, kijk dan hier. Liever gelijk een afspraak maken bij een van onze praktijken. Zoek hier de therapeut bij jou in de buurt. Of neem contact met ons op via onderstaande button.

Samenwerkende partners

Schoudernetwerk ZON

Contact

Informatie

Neem voor meer informatie vrijblijvend
contact met ons op. Wij helpen je graag.