Ga naar hoofdinhoud

Schoudernetwerk Zuidoost-Nederland

Onze kernwaarden

Leveren van kwaliteitWetenschappelijk onderbouwdPatiënten staan centraal

Over het Schoudernetwerk Zuidoost-Nederland

Een samenwerkingsverband van hoogopgeleide fysiotherapeuten gespecialiseerd in schouderklachten

Intensieve samenwerking tussen leden onderling en met onze stakeholders (huisartsen, specialisten en andere 1e lijnszorg) heeft ertoe geleid dat wij ons onderscheiden door eenduidige behandelingen en heldere communicatie. Zo bieden we patiënten in Zuid-Oost Nederland met schouderklachten de best mogelijke zorg.

Waarom het Schoudernetwerk?

70% krijgt te maken met schouderklachten

Hiermee vormen schouderklachten veruit de grootste groep mensen die wij in onze dagelijkse praktijk zien. Helaas horen en zien we dat er nog op erg veel verschillende manieren wordt geprobeerd schouderklachten te behandelen. Met al deze verschillende benaderingen is het voor de schouderpatiënt vaak lastig om te bepalen waar naar toe te gaan met deze klachten.

Informatie aanvragen

Het Schoudernetwerk is opgericht in 2013

Door enthousiaste en ervaren manueel- en sportfysiotherapeuten

Met als voornaamste doel de kwaliteit van de fysiotherapeutische zorg te verbeteren en hierdoor te zorgen voor meer tevredenheid bij cliënten, therapeuten en verwijzers. Het netwerk is in de loop der jaren gegroeid en inmiddels zijn we met meer dan 80 praktijken sterk vertegenwoordigd in de regio Zuidoost-Nederland. Door samen te werken, samen kritisch te kijken naar de huidige zorg en met elkaar complexe vraagstukken te bespreken, zorgen we voor de best mogelijke zorg voor onze cliënten.

Bekijk de locaties

Wat is het doel van het Schoudernetwerk ZON?

De kwaliteit van de zorg te verbeteren voor cliënten.

Naast het verbeteren van de kwaliteit van de zorg heeft het Schoudernetwerk Zuidoost-Nederland als doel samen te werken met andere disciplines binnen de zorg. Doordat wij als netwerk gezamenlijk een duidelijke en transparante visie hebben op de zorg voor cliënten met schouderklachten zijn wij een betrouwbare partner voor huisartsen en medisch specialisten. Inmiddels hebben we rondom meerdere ziekenhuizen en klinieken in de regio Zuidoost-Nederland lokale samenwerkingsverbanden opgezet.

Onze samenwerkingspartners

Cliënten hebben veel baat bij de samenwerkingsverbanden

Ze kunnen met hun klacht direct naar de juiste specialist

Deze samenwerkingsverbanden hebben als doel zinnige zorg te verlenen waardoor de cliënt direct met zijn of haar klacht op het juiste adres terecht komt. Hierdoor wordt voorkomen dat mensen van het spreekwoordelijke “kastje naar de muur” worden gestuurd. Onderdeel van deze samenwerkingen is bijvoorbeeld dat er regelmatig gezamenlijke sessies worden georganiseerd met specialisten in het ziekenhuis waarbij wordt gekeken naar verbeterpunten binnen het huidige zorgproces.

Partners schoudernetwerk

Wil je meer informatie of een afspraak maken?

Neem dan contact met ons op, wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Samenwerkende partners

Schoudernetwerk ZON

Contact

Informatie

Neem voor meer informatie vrijblijvend
contact met ons op. Wij helpen je graag.