Ga naar hoofdinhoud

Prothese

kan uitkomst bieden bij schouderartrose

Een Prothese

De anatomische schouderprothese en de omgekeerde (reversed) schouderprothese

Wanneer fysiotherapie geen verbetering meer brengt en er is sprake van artrose of grote peescheuren, dan kan een schouderprothese uitkomst bieden.

De anatomische schouderprothese

verminderen van pijnklachten

Wanneer er sprake is van artrose in het schoudergewricht en jouw schouderspieren zijn nog goed in functie, dan kan de orthopeed samen met u besluiten tot het plaatsen van een anatomische schouderprothese. Aansluitend start u samen met de schouderfysiotherapeut het revalidatietraject. Met een prothese verwachten we niet zozeer dat jouw schouderfunctie toeneemt ten opzichte van voor de operatie, maar wel dat je pijnklachten flink verminderen.

Zoek een therapeut

De omgekeerde (reversed) schouderprothese

Hoe ziet het verloop eruit

Wanneer jouw pezen niet goed meer werken, er eventueel ook artrose is van het schoudergewricht en schouderfysiotherapie niet meer helpt, kun je samen met de orthopeed kiezen voor een omgekeerde schouderprothese. Meestal wordt hiervoor gekozen omdat het heffen van de arm moeilijk gaat en pijnlijk is. Bij de omgekeerde schouderprothese wordt de schouderkop de schouderkom en vice versa. Door de prothese op deze manier te plaatsen, kan een andere schouderspier (de deltoideus) het heffen van de arm overnemen. Na de operatie gaat u samen met uw schouderfysiotherapeut aan de slag om deze nieuwe schouderspier te leren deze functie over te nemen.

Zoek een therapeut

Wil je meer informatie of een afspraak maken?

Wil je meer weten over de behandelingen, kijk dan hier. Liever gelijk een afspraak maken bij een van onze praktijken. Zoek hier de therapeut bij jou in de buurt. Of neem contact met ons op via onderstaande button.

Samenwerkende partners

Schoudernetwerk ZON

Contact

Informatie

Neem voor meer informatie vrijblijvend
contact met ons op. Wij helpen je graag.